آفات و بیماری‌های گل‌های زینتی
نوشته شده توسط : amir

آفات و بیماری‌های گل‌های زینتی باید با روش های مناسبی مدیریت شوند. با برخی از این آفات و بیماری ها در این مطلب آشنا می شویم.

دنیای گیاهان زینتی، تنوع زیادی دارد. گل و گیاهان زینتی در اندازه و شکل و رنگ های مختلفی در دسترس می باشند. این دسته از گل و گیاهان به شدت محبوب هستند و با ظاهر جذابی که دارند، برای تزئینات مورداستفاده قرار می گیرند. گل ها و گیاهان زینتی با اهداف مختلفی مانند طبیعی کردن فضا، زیبا کردن دکوراسیون، رفع اضطراب و استرس، تولید عطر و ... مورد استفاده قرار می گیرند. اما متأسفانه آفات و بیماری های مختلفی در طول حیات گل و گیاهان زینتی، به آنها صدمه می زنند.

مهمترین آفات گیاهان زینتی

در بررسی آفات و بیماری‌های گل‌های زینتی نخست با آفات اصلی این گیاه آشنا می شویم. آفاتی مانند شته، مگس سفید، شپشک آرد آلود، تریپس، کنه، شپشک سپردار، پشه های قارچی، آبدزدک و حلزون به این گیاهان هجوم می برند. روش مقابله با این آفات با توجه به نوع آفت تعیین می شود. اما استفاده از سموم اختصاصی برای مقابله با هر یک از این آفات تأثیرگذار می باشد. سمومی که بدین منظور مورد استفاده قرار می گیرد، باید با دقت و شناخت دقیقی از سم موردنظر انتخاب شود. همچنین در استفاده از سموم باید به دستورالعمل های مصرف سموم توجه داشت.

بیماری های باکتریایی گل و گیاهان زینتی

در بررسی مهمترین آفات و بیماری‌های گل‌های زینتی با بیماری های باکتریایی این دسته از گیاهان آشنا می شویم که تنوع زیادی دارند. بیماری های باکتریایی از جمله پژمردگی باکتریایی، بلایت باکتریایی و پوسیدگی نرم به شدت گل و گیاهان را درگیر می کنند. پژمردگی باکتریایی به صورت پژمرده شدن یک یا دو عدد از برگ در بوته های جوان می باشد. بلایت باکتری به صورت لکه های زرد و سه گوش بسیار کوچکی روی برگ گل یا گیاه نمایان می شود. پوسیدگی نرم بدین صورت است که نوک برگ و جوانه گل دچار ریزش می شود و ساقه گل به سبب پوسیدگی موجب نابودی کلی بوته می شود.

بیماری های ویروسی گل‌های زینتی

مقابله با تک تک آفات و بیماری‌های گل‌های زینتی از اهمیت زیادی برخوردار است. بیماری های ویروسی به شکل چین خوردگی و پیچیدگی برگ و ساقه نمایان می شود. در مواقعی، گل به طور کلی تغییر حالت پیدا می کند. این بیماری ها ممکن است توسط حشرات انتقال پیدا کند. از آنجایی که سرعت انتشار این بیماری بالا است، گل و گیاهان مبتلا به بیماری باید سریعاً حذف شوند تا دیگر گل و گیاهان موجود در محیط را درگیر و آلوده نکنند.

مهمترین بیماری های ویروسی شامل ویروس لکه نکروتیک گل حنا و زردی مینا می باشند. ویروس لکه نکروتیک گل حنا دارای نشانه هایی مانند پژمردگی، زردی، کوتولگی، لکه های آبله مرغی روی برگ و ... است. زردی مینا، بیشتر در گیاهانی نمایان می شود که در فصل تابستان به بیرون از گلخانه انتقال داده شده اند.

آشنایی با بیماری‌های قارچی در بررسی آفات و بیماری‌های گل‌های زینتی

بوته میری، رایزوکتونیا، پوسیدگی ریشه ناشی از پیتیوم، پوسیدگی سیاه ریشه، پژمردگی ورتیسیلیومی، کپک خاکستری، سفیدک پودری و سفیدک داخلی از جمله شایع ترین بیماری های قارچی می باشند.

با استفاده از قارچ کش های مختلف می توان با این بیماری ها مبارزه نمود. انتخاب قارچ کش موردنظر با توجه به نوع بیماری صورت می گیرد. هرگز بدون مشاوره با متخصصان این حوزه به استفاده از سموم شیمیایی اقدام نکنید. چرا که ممکن است با استفاده از سموم نامناسب موجب از بین رفتن گل و گیاهان خود شوید. شما می توانید سموم شیمیایی مناسب برای گل و گیاهان زینتی خود را با مشاوره با کارشناسان مجموعه "سپند شیمی تیوان" انتخاب کرده و از این مجموعه نسبت به خرید سم موردنظر اقدام فرمایید.





:: برچسب‌ها: سموم دفع آفات نباتی , سموم بهداشت خانگی , کودهای شیمیایی , سموم دامپزشکی ,
:: بازدید از این مطلب : 1
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 بهمن 1456 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: